Kleur man
Standaard is de kleur van stinkdieren zwart/wit, maar er zijn diverse kleurslagen bekend zoals bruin/wit en wit.
Kleur vrouw
Standaard is de kleur van stinkdieren zwart/wit, maar er zijn diverse kleurslagen bekend zoals bruin/wit en wit.
Algemeen
Stinkdieren kunnen zowel solitair als in kleine groepen gehouden worden, (1 man per groep.) Het vervoeren van stinkdieren gebeurd in een vervoerskistje (kattentransportkist), de Dieren dienen liever afzonderlijk vervoerd te worden.Het is in Nederland verboden om stinkdieren te laten ontklieren. Tot op heden is het wel toegestaan voor Dierenwinkels om ontklierde Dieren te verkopen. Deze dienen dan uiteraard in het buitenland geholpen te zijn.
Hok
Stinkdieren houdt men het liefst buiten maar binnenshuis is ook geen probleem. Het verblijf moet minimaal 10m² bedragen voor een koppel met jongen. Per volwassen dier 2m² extra.Het verblijf wordt ingericht met stronken, rotsen e.d. en er dienen graafmogelijkheden aanwezig te zijn. Per dier dienen minimaal twee nachthokken aanwezig te zijn. Tevens dienen er diverse schuilmogelijkheden beschikbaar te zijn.
Kweek
Paartijd rond februari-maart. Dracht 60-70 dagen. Gemiddeld 4-10 jongen. De zoogperiode 6 tot 7 weken. Seksuele volwassenheid na 9 tot 12 maanden. In de regel 1 nest per jaar en soms een tweede als de eerste niet goed is gegaan. Indien men niet wil gaan kweken en toch een koppel heeft dan is het verstandig om een of beide dieren met een maand of 8 a 9 te laten helpen. In de regel zijn ze dan bijna volgroeid. Jongen: Ogen open tussen de 19e en 23e dag.
Behuizing
Een stinkdier(en) die, mits hij de beschikking heeft over een droge slaapgelegenheid, zomer en winter dag en nacht buiten kan zijn (een op z'n kant liggende regenton, iets opgehoogd aan de achterkant tegen inlopend water, met de opening vlakbij een schutting of muur, zodat het niet inregent en het stinkdier zich echt kan terugtrekken, is ideaal). Stinkdieren zijn slechte springers, maar klimmen en graven wel als ze de kans krijgen. Hou hier rekening mee met de inrichting van het verblijf. Een gladde wand van een meter is in de regel voldoende om stinkdieren binnen te houden.
Temp/Luchtvochtigheid
Wintervast maar een droog nachthok.
Voeding
Alles eters. Er bestaan nogal wat misverstanden over de voeding voor stinkdieren.Stinkdieren eten voor 90% plantaardig voer (allerlei groente), de overige 10% bestaat uit vlees en fruit. Het vlees kan bestaan uit hondenvoer (nooit kattenvoer) eendagskuiken e.d. Andere extra dingen zijn eieren, rauw of gekookt, meelwormen, bessen, noten. Eventueel als bijvoer (niet hoofdvoer) diverse zaden in de vorm van papegaaienvoer, knaagdiermix of eekhoornvoer.
Ziekten
Stinkdieren zijn erg bevattelijk voor wormen. Maandelijks ontwormen wordt door sommigen aanbevolen. Wij ontwormen om de 3 maanden zonder problemen. Prolaps kan voorkomen. Dit is ook vaak een teken van wormen (komt vaker voor bij ontklierde Dieren)
Diversen
Niet moeilijk te houden dier. Stinkdieren zijn zindelijke dieren en zullen de ontlasting vaak op dezelfde plek deponeren. Uiteraard dient dit regelmatig verwijdert te worden.